Le café Knokke – Merkidentiteit & social media

Het hippe ‘le Café’ is een unieke nieuwkomer in het hart van dé winkel- en strandwijk van Knokke-Het Zoute. Met de opening brengt het café de trendy en karakteristieke sfeer terug die de badstad vroeger had. 

Het nachtleven in Knokke gedurende de jaren ‘60 was bruisend en populair onder zowel de Belgische, als de internationale jetsetters. Deze kustplaats werd beschouwd als de ‘Saint-Tropez van Belgiё’ en trok veel beroemdheden en andere rijke bezoekers aan. Gedurende deze tijd waren er veel nachtclubs, bars en restaurants die tot in de vroege uren open waren.

Kortom, het nachtleven in Knokke tijdens de jaren ‘60 was levendig en trendy, en het strand stond bekend als een populaire bestemming voor de toemalige elite. Met dat in het achterhoofd vroeg de eigenaar aan Fervor Soul Marketing om een totale merkintentiteit die past bij Le Café, dé nieuwe hotspot in de stad. Zowel het logo, kleurpalet als alle signing en de menukaart zijn ontworpen door het team van Fervor met als doel een stylish maar toegankelijk label neer te zetten dat past bij het Knokke van vandaag. Verder werd er een social media strategie neergezet die inhoud, authenticiteit en actualiteit combineert.